reklama

[1/1] Zdrowe sposoby na przygotowanie roślinny strączkowych

fot. nadesłane
Warzywa strączkowe są cennym źródłem m.in. białka o wysokiej wartości odżywczej, witamin z grupy B oraz wapnia i magnezu. Najbardziej znane warzywa strączkowe to groch, fasola, soczewica, ciecierzyca i bób. Możemy z nich przygotować pyszne, niebanalne i zdrowe potrawy. Zdarza się jednak, że są one wykluczane z diety ze względu na działanie wzdymające, co nie jest skutkiem pożądanym dla większości ludzi. Znacząca część społeczeństwa jednak nie wie, że właściwości te można ograniczyć poprzez odpowiednie przygotowanie tych produktów i cieszyć się ich smakiem, bez odczuwania przykrych dolegliwości.
REKLAMA
pogoda Włocławek
16.8°C
wschód słońca: 06:27
zachód słońca: 18:46
reklama

Kalendarz Wydarzeń / Koncertów / Imprez we Włocławku

kiedy
2024-09-22 12:00
miejsce
Labirynt Zaduszniki, Wielgie,...
wstęp biletowany
kiedy
2024-09-22 13:00
miejsce
Labirynt Zaduszniki, Wielgie,...
wstęp biletowany
kiedy
2024-09-22 14:00
miejsce
Labirynt Zaduszniki, Wielgie,...
wstęp biletowany
kiedy
2024-09-29 19:00
miejsce
Garage Hotel, Włocławek, ul....
wstęp biletowany